Afname van de vragenlijst Burgerschapsgedrag

De vragenlijst Burgerschapsgedrag is bestemd voor de docent. Per leerling wordt de vragenlijst op één pagina getoond. Met een muisklik kunt u het antwoord kiezen, dat u het meest bij de leerling vindt passen. U kunt tussentijds stoppen. De resultaten worden opgeslagen en u kunt later verder gaan waar u gebleven was. Middels een ‘v’ voor de naam van de leerling, ziet u voor welke leerling u de vragenlijst al heeft ingevuld.

In de Help van Burgerschap Meten zijn diverse demofilmpjes opgenomen. Waaronder ook een instructie hoe het invullen van de vragenlijst Burgerschapsgedrag in de internetapplicatie in zijn werk gaat.

De procedure

Het invullen van de vragenlijst Burgerschapsgedrag verloopt in het kort volgens de volgende stappen.

Stap 1

U leest de vragen van de vragenlijst Burgerschapsgedrag een aantal keren goed door.

Stap 2

U logt in op de internetapplicatie Burgerschap Meten met de inloggegevens die de beheerder aan u verstrekt heeft.

Stap 3

U vult de vragenlijsten in.
De afnameduur is ca. 10 minuten per leerling.
Belangrijk bij het invullen is dat u bij elke vraag het antwoord kiest dat het eerst bij u opkomt.
De internetapplicatie laat niet toe dat u vragen overslaat. Wel is het mogelijk dat u tijdelijk stopt met het invullen van de vragenlijst om op een later moment verder te gaan.

In de handleiding van Burgerschap Meten wordt verder ingegaan op de benodigde randvoorwaarden en de zaken waaraan u moet denken bij het invullen. Voordat u werkelijk Burgerschap Meten in gebruik neemt, raden wij dan ook aan de hoofdstukken in de handleiding over de procedure goed door te nemen.